• Noelle Martinez

The See-Saw House


On a recent trip to the Big Island in Hawaii, I sketched out this concept for a home designed around the idea of cross breeze, island rains, and flexibility. The See-Saw house is split into a public side with the kitchen, living room, dining, maybe a powder room, and completely separate private wing with bedrooms, changing areas, and a bathroom or two. In its default position, the roof is flat stretching across the open area between the private and public wings. The roof splits in the middle and angles up to open the central outdoor space to the sky when not raining. Screens stretch to cover the added height on the public and private wings created by the raised rooves allowing breezes heat to rise out and those cooling island breezes to pervade.

0 views

Recent Posts

See All